De eerste keer

De gedachte alleen al een vrouwenlijf aan te moeten raken maakte me misselijk. Ik hou niet van een lichaam waar de meest edele delen schijnheilig ergens binnen verstopt zitten terwijl de overdreven opgeblazen melkklieren juist weer aanstellerig op een in het oog springende plek gepresenteerd worden. Tot voor kort was er geen noodzaak om aan intimiteit met een vrouw te denken maar helaas veranderde dat door sociale druk van uit mijn vriendenkring. Onder de douche na de voetbaltraining bespreken mijn vrienden en ik altijd wat ons het meeste bezighoudt. In die zachte mist van waterdamp hangt dan een speelse sfeer waarin het meestal over sex gaat. Meestal kon ik met een beetje bluf en vooral met veel ranzige humor aardig meekomen met deze machogesprekken. Natuurlijk vond ik het altijd heerlijk om in ons blootje met elkaar te dollen en schuim of handdoekgevechten te houden als we uitgelaten waren omdat we een wedstrijd hadden gewonnen. Helaas werd ik een paar weken geleden plotseling het middelpunt van een nare treiter sessie. Mijn vrienden waren er achter gekomen dat ik de lekkerste stoot van het dorp had afgewezen. Het was na een bikkelharde straftraining, die door de trainer was opgelegd omdat we ons in het weekend ervoor in hadden laten maken door het lachertje van onze competitie, dat Johan met pesten begon. Hij gaf me een tik tegen mijn bil en riep met een hoog stemmetje dat ik wel homo moest zijn om een vrouw als Eva links te laten liggen. Vervolgens begon iedereen van het team, terwijl ze zich inzeepten of zich stonden af te spoelen, met piepstemmetjes te gillen dat ik van de verkeerde kant was. Het is op zich wel vaker voorgekomen dat één van mijn ploeggenoten dezelfde behandeling kreeg maar die konden er, denk ik, beter tegen. Ik ging zo overdreven tegen de aantijgingen in dat ik mezelf daarmee juist verdacht maakte. Het was Johan nota bene, die me later even apart nam en zei dat het niet zijn bedoeling was geweest me zo uit de tent te lokken. Ik probeerde met een luchtige opmerking duidelijk te maken dat het allemaal niet zo erg was. Maar ik bloosde er een beetje bij en ik zag, vlak voordat hij zich omdraaide om naar de kantine te gaan, de twijfel in zijn ogen. Er was maar één ding dat ik kon doen voor dat alles uit de hand zou lopen en ik voorgoed een buitenstaander zou zijn; ik moest sex met een vrouw hebben. Op de één of andere manier moest ik me over mijn weerzin, vrouwen zijn zacht waar ze hard moeten zijn en andersom, heen zetten om mijn plek tussen de jongens veilig te stellen. In de periode daarna merkte ik dat mijn vrienden een beetje afstand van me namen. Ik lag nachtenlang wakker omdat ik het onvermijdelijke niet uit mijn hoofd kon zetten. Vorige week was er een feestje bij Johan thuis en ik besloot dat het daar moest gebeuren. Omdat hij me al een tijdje geleden uitgenodigd had, lang voor de hetze begon, durfde ik te gaan. Ik wist dat Eva er ook zou zijn en ik hoopte dat ze het nog met me wilde doen. Ver voor de aanvangstijd van het feestje belde ik bij Johan aan om te vragen of ik hem nog met de voorbereidingen kon helpen. Johan zei dat alles al klaar stond en dat hij nog wat tv zat te kijken. De kamer was mooi versierd met slingers en ballonen. Johan haalde een pilsje voor me en ik plofte neer op de bank. Op televisie was een durfshow; zo’n programma waarin mensen hun angsten kunnen overwinnen door gevaarlijke toeren uit te halen of smerige handelingen te verrichten. Ik haatte die show maar ik voelde me niet genoeg op mijn gemak om er iets van te zeggen. Terwijl Johan het kadootje uitpakte dat ik hem gegeven had, zag ik op tv een kandidaat met een lepel levende larven uit een kom eten. Te smerig voor woorden, ik begreep niet dat mensen hier graag naar keken. Johan stond op om zijn mobieltje te pakken die elders in huis afging, het half opengemaakte kadootje gooide hij bij mij op schoot. De madeneter had zijn kom inmiddels leeg en de presentator vroeg hem naar zijn tactiek. De kandidaat, die volgens het nogal overbodige tekstbalkje onder in beeld een hardnekkige angst voor aaseters wilde overwinnen, zei dat het om concentratie ging. Hij deed net alsof hij zijn lievelingsvoedsel voor zich had. Het ging er om, zei de man die een smal gezicht met opvallend veel acne littekens had, dat je de geur en smaak van je favoriete voedsel zo precies mogelijk in gedachten neemt. Ik moest toegeven dat ik het steeds interessanter begon te vinden. De man op tv legde uit dat als je je concentreert op wat je lekker vindt en de smaaksensaties in je mond compleet negeert je alles kunt eten, zelfs poep. De presentator, die toch wel wat gewend moest zijn, trok een vies gezicht en kondigde een reclameblok aan. Het idee dat ik kreeg ligt net zo voor de hand als dat het verwerpelijk is. Mensen die jarenlang getrouwd zijn fantaseren zich waarschijnlijk suf als de vermoeide lichamen elkaar überhaupt nog weten te vinden voor het paringsritueel. Maar bij mij ging het om de eerste keer en dan zou je eigenlijk niet van die noodgrepen nodig moeten hebben. Johan kwam terug de kamer in en ik gaf hem het kadootje terug dat ik onbewust voor hem had uitgepakt. De tv ging pas uit toen de andere gasten arriveerden. Alle voetbalvrienden kwamen en er was ook een clubje meisjes met Eva als middelpunt. Ik dronk zo snel mogelijk bier omdat ik nerveus was. Vanaf een uur of elf ging de muziek harder en er werd voorzichtig een beetje gedanst. Toen bij een disconummer mijn vrienden om me heen kwamen staan om me een beetje uit te dagen maakte ik niet dezelfde fout als die keer onder de douche na de training. Nu speelde ik mee. Ik bewoog als een hetroman die een dansende nicht nadoet. Die act gaf me precies het zelfvertrouwen wat ik nodig had. Ik danste mezelf richting Eva en zocht oogcontact met haar. Ze keek een beetje afwachtend terug maar ik zette door en al snel stonden we samen te swingen. Na een tijdje beantwoorde zij de handen die ik op haar heupen had gelegd met haar armen om mijn middel. Ik trok haar dichter naar me toe en kuste haar in haar nek. Het ontging mij natuurlijk niet dat mijn voetbalvrienden, maar vooral Johan, elke stap die ik nam op de voet volgde. Toen ik Eva later in de gang tegenkwam nadat ik voor de zoveelste keer naar het toilet was geweest greep ze me vast en zette haar mond op de mijne. Ik liet haar tong toe die ze tussen mijn lippen door naar binnen duwde en probeerde me op iets lekkers te concentreren maar het enige dat in me op kwam was de maden etende man op tv. Veel tijd om echt misselijk te worden had ik niet want ze trok me de slaapkamer van Johan in en duwde me op zijn bed. Ik was nauwelijks bij gekomen van de eerste schrik maar dankzij de nieuwe locatie wist ik ineens wel wat ik moest doen. Het wond me namelijk vreselijk op om in het bed van Johan te liggen. De lakens roken naar hem en het was gemakkelijk om zijn lichaam hier voor te stellen. Ondertussen, in het echt, kleedden Eva en ik elkaar uit terwijl we overal voelden en kusten. Ik hoorde Johan lachen in de kamer naast ons, dat hielp ook mee. We waren naakt en het ging bijna vanzelf. Heel even had ik het moeilijk toen Eva mijn hoofd naar een specifieke plek van haar lichaam duwde omdat ik simpelweg niet wist wat ik daar moest doen. Ik nam daarom het initiatief van haar over door haar op haar buik te draaien. Zo kon ik, terwijl ik het voor het eerst van mijn leven deed, de foto’s van Johan die op het nachtkastje stonden bekijken. Verder fantaseerde ik dat ik, onder de douche na de training, aan mijn vrienden vertelde hoe het was om sex met Eva te hebben. De bevrijding kwam toen ik de me de reactie van Johan voorstelde. De ontlading was groots. Het was gelukt, ik had sex met een vrouw gehad! Ik had zin om de huiskamer in te rennen en het goede nieuws uit te schreeuwen. In plaats daarvan nam ik Eva in mijn armen en fluisterde haar de mooiste leugens toe. Na die nacht hebben mijn vrienden natuurlijk niet meer getwijfeld aan mijn geaardheid. Iemand die het met de lekkerste stoot van het dorp doet kan geen homo zijn toch?

foto: Ester Lacourt

Reacties zijn gesloten.