LOS Zomercolumn

 Mensen klampen me op straat vaak aan met onderwerpen die ze graag behandeld willen zien in een column. Het gaat meestal om kleinmenselijk leed zoals hondenpoep op straat of wachttijden bij het gemeenteloket. ‘Daar moet je nou eens een column over schrijven,’ zeggen ze dan. Meestal gaat het om betweters die altijd lopen te zeuren.

Toch heb ik er spijt van dat ik deze mensen stelselmatig genegeerd heb en een enkele keer zelfs afgesnauwd. Dat gevoel overviel me ineens toen ik onlangs een vakantie wilde boeken en ik onbedoeld bot was tegen de dame van het reisbureau. Ik moet er eigenlijk niet aan denken dat ik op het strand van Barbados nog verder in gewetensnood zou raken, dus ik zet een verre bestemming maar uit mijn hoofd. Ik blijf deze zomer thuis om een feestelijke excuus-tournee door de regio maken. Ik trek de stoute slippers en ga de confrontatie aan met mijn lezers. Deze onhandige LOS columnist komt naar u toe deze zomer!

Tijdens deze seizoensgebonden veldtocht zal ik de wensen van onze achterban in kaart brengen. Op de boulevard van Noordwijk schuif ik bij je aan op het terras om jouw elitaire op- en aanmerkingen aan te horen. Vergeef me als ik daarbij per ongeluk de prosecoglazen van tafel stoot en wat luider spreek dan je fatsoenlijk vindt. Sorry, ik ben het niet gewend me in de upperclass te bewegen. Hopelijk vinden onze lezers in Katwijk mijn nieuwe minizwembroekje niet te kinky als ik het strand op ga voor een meet and greet. Het zou niet leuk zijn als ik de gevoelige vissersziel zou kwetsen terwijl ik juist mijn excuses aan kom bieden!   

Natuurlijk laat ik me ook aanspreken op de zomerse dorpsfeesten in Zoeterwoude, Warmond, Voorschoten en Rijnsburg. Wees niet verlegen, duw mij gewoon een pilsje in mijn hand en ik luister naar je. Zolang je er maar niet over begint dat er te weinig over jouw dorp in de LOS staat want ik kan er ook niets aan doen dat er bij jou zo weinig interessants gebeurd. In Leiden lijkt de Beestenmarkt mij een geschikte locatie om je mijn excuus-bloemen aan te bieden. Sorry, als de bos ruikers er niet meer zo goed uit ziet omdat hij tussen de spaken van mijn fiets kwam of dat ik er per ongeluk op ben gaan zitten. Waar het om gaat is dat ik luister naar jouw ideeën over de stad. Vertel dus maar over je plannen voor het glazen huis en je mening over de afgelopen Cultuurmaand. Begin alleen alsjeblieft niet over de RijnGouweLijn want dan ontspoor ik.

 Vanwege mijn eigen onhandigheid is de kans is dus groot is dat ik je tijdens mijn excuustournee beledig, jouw gasten schoffeer of wildvreemden te lijf ga met een bos verlepte bloemen. Dat spijt me bij voorbaat al enorm. Daarom kondig nu al een goedmaak feestje aan. Aan het einde van de zomer organiseer ik een vergeefborrel zodat je alle geleden schade weer snel vergeet. Om er zeker van te zijn dat ik dat feest ook niet verpest door mijn onhandigheid zal ik zelf niet aanwezig zijn. Sorry.

Reacties zijn gesloten.