Rollen

Ontroerend natuurlijk dat we zo waanzinnig veel geld in het glazen huis gestopt hebben. Wekenlang  werd ons gemoed gemasseerd om aan allerlei acties mee te doen en gul te geven.  Zelf ben ik er ook ingestonken. Zo heb ik meegedaan aan een competitie naaktsjoelen voor Leidse columnisten en steunde ik een nazorgproject voor de eigenaar van Rederij Rembrandt. Alles voor het goede doel. In ieder geval staat Leiden op de vrijgevige kaart en is de bodem van onze portemonnee in zicht.

Het is logisch dat we het na die historisch dure decembermaand even zuinig aan willen doen. Dat gevoel wordt ook nog eens aangewakkerd door die vermaledijde eurocrisis. Toch moeten we juist nu met geld gaan smijten en dan vooral in onze eigen regio. Niks hand op die bijna lege knip of bijten op dat uitgekauwde houtje.  We moeten juist in deze economisch barre tijden de lokale economie draaiende houden.  We willen toch niet dat er winkels en restaurants in onze stad failliet gaan door onze slecht getimede zuinigheid?  Ik moet er niet aan denken.

Plunder dus je bankrekening  en ga lekker uit eten in de stad. Schud je oude sok leeg om te winkelen in de Haarlemmerstraat. Laat je gouden sieraden omsmelten en neem je familie mee naar de film. Leen desnoods geld tegen woekerrente om het in de stad te spenderen.  Zet je schoonmoeder te koop op marktplaats of laat je omkopen door de hoogste bieder en chanteer je familie met perverse leugens. Geen moeite te groot om onze middenstand van de ondergang te redden. Geen kaalslag bij de Leidse ondernemers! En zeker niet bij de bedrijven die in dit blad adverteren. Want dankzij die inkomsten kunnen we de LOS gratis aanbieden en mag ik elke maand weer een column publiceren. En zeg nou niet dat je die nooit leest want wat ben je nu aan het doen?

Het zou toch te erg voor woorden zijn als jullie binnenkort mijn column in de daklozenkrant moet lezen? En dat u dan dat krantje bij de ingang van de Jumbo moet kopen van Roald Laport, onze uitgever? Ik heb zeer grote bewondering voor de daklozenkrant en iedereen die daar aan meewerkt. Maar iedereen op zijn plek. Dus zover mag het natuurlijk nooit komen. Daarom doe ik een serious request op jullie om je geld door de stad te laten rollen. Verkoop dus je ziel aan de duivel, zet een zwendel op of verkoop misselijkmakende foto’s van jezelf op internet  maar help die Leidse Middenstand de winter door.

Een Reactie op “Rollen

  1. Apple laptops zijn state-of-the-art, ze zijn echt beter dan wiondws laptops. Het zit hem in de “kleine” dingen, want aan de specs van bijvoorbeeld processor en grafische kaart zie je het niet.Als ik een rijtje mag noemen van features die ik fijn vind aan mijn MacBook die niet op de gemiddelde (goedkopere, maar qua specs gelijke) Dell of Mediamarkt laptop zitten, dan zou ik bijvoorbeeld noemen:- backlit en erg fijn keyboard- supermooi scherm- ruim 5 uur batterij duur (effectief met wifi aan)- SSD drive- stroomsnoer met magneet- licht, dun en kleine adapter- Mac OS X Zoals Jorrit ook aangeeft je wordt op een gegeven moment vanzelf nieuwsgierig als je een tijdje Apple producten als iPhones, iPods en iPads gebruikt. En zo niet dan niet natuurlijk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s