Strand

Niets is heerlijker dan relaxen aan het strand. Even alle zorgen van je af spoelen en lekker uitwaaien met een cocktail of een roseetje in de hand. Zelf ga ik het liefst naar Katwijk. Gewoon lekker genieten tot de zon onder gaat en dan nog even afpilsen bij mijn vrienden in café Albatros.

Met de hele dag vrolijke en schaars geklede mensen om je heen en lekkere drankjes in overvloed is het logisch dat de fantasie op hol slaat. Maar sommige mensen draven daar wel erg in door. Door een zonnesteek of teveel witbier komen zij wel op hele gekke ideeën. En dat zou allemaal niet zo erg zijn als ze de rest van de wereld er maar niet mee lastig vielen. Het is mij een raadsel waarom veel van die fantasieën de krant halen. Laatst kwam er weer iemand met het bezopen idee voor een enorm evenementenplein op het strand. Ik bedoel maar. Wie wil dat nou? Als je naar het strand gaat wil je gewoon het zand tussen je tenen voelen.

Ook een leuke fantasie is dat vliegveld voor de kust van Katwijk wat steeds weer als een briljante ingeving in de media wordt gepresenteerd. Zijn we net van vliegveld Valkenburg af of menig  sciencefiction liefhebber  ziet ze al weer vliegen.  Of neem het onzalige idee een windmolenpark als uitzicht te willen in plaats van de ondergaande zon. Waarom kan men niet gewoon genieten van wat er is. De zee, het zand, de bikini’s, wat heb je nog meer nodig?

Maar nee, het moet kennelijk allemaal anders. De meest krankzinnige plannen komen voorbij.  Drijvende bordelen op dobberafstand. Een terminal voor cruisesschepen,  zodat Katwijk overspoeld kan worden door gefortuneerde toeristen. Steeds duiken dat soort bizarre verhalen weer op in de media. Kunnen die dagdromers niet gewoon zoals normale mensen over seks fantaseren? Kennelijk niet. Want er moet zout uit het water gewonnen worden. Of er moet een hypermoderne stad op een eiland voor de kust verrijzen. Deze schepping moet dan het beloofde land heten. Ons eigen Almere in zee, maar dan mooi. Hou toch op.

Er is natuurlijk niets mis met fantaseren maar waarom moeten al die idiote plannetjes in toch de krant? Voor mij hoeft dat niet hoor. Ik val jullie toch ook niet lastig met mijn oververhitte fantasieën? Nee, die blus ik traditioneel met koud bier af met mijn kameraden in Café Albatros, voor mij de uitgelezen plek voor zomerse borrelpraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s