Gaap

Leiden begint steeds meer een slaapstad te worden. De laatste tijd springen de hotels namelijk als paddenstoelen uit de grond. Bij de nieuwe Ibis tegenover het station was de verf nog niet opgedroogd of er werd alweer een Hilton garden geopend langs de A44.  En dan te bedenken dat er ook nog een vergevorderd plan voor een vijf sterrenhotel op het Rapenburg is en dat de reeds bestaande Holiday Inn flink gaat uitbreiden.  Al die nieuwe accommodatie betekend natuurlijk maar één ding: slapen is handel.

Slapend rijk worden wil ik ook wel!  Misschien moet ik gewoon een bed and breakfast beginnen, dacht ik daarom.  Ik heb nog wel een kamer vrij in mijn huis en het leek me best gezellig om logeetjes te hebben. Omdat ik een beetje wilde oefenen ging ik in de stad op zoek naar iemand die bij me wilde slapen. Dat viel nog niet mee.

In de Breestraat vroeg ik aan een knap meisje dat met een dromerige blik voor een etalage stond of ze bij me wilde slapen. Ze lachte me uit en ging snel de boekenwinkel binnen. Jammer. Daarna probeerde ik stelletjes en eenzaam uitziende mannen mee naar huis te nemen maar  zij reageerden ook allemaal zeer negatief. Een vent die aan de bar bij Einstein stond te gapen probeerde me zelfs te slaan. Onaardig toch?  Uiteindelijk vond ik iemand op straat met een gitaar en een vies hondje die graag met me mee ging.

Hij zag er nogal verwaarloosd uit maar ik was blij dat ik mijn bed and breakfast-idee kon uitproberen. Hij was heel tevreden met zijn kamer en zijn ontbijtje de volgende morgen. Het beviel hem zo goed dat hij voorlopig wilde blijven. Foute boel dus. Ik doe even wat boodschappen, dacht ik nog, en dan werk ik hem later wel mijn huis uit. Maar  toen ik  terugkwam  zat mijn hele huis vol met dakloze kunstenaars. Dat heb ik weer. Het leek wel of ik te gast was in mijn eigen huis. Mijn bed and breakfast droom begon een nachtmerrie te worden.

Geld verdienen met slapen is dus niet zo eenvoudig. Hoe krijg je je gasten bijvoorbeeld zover dat ze je betalen? En hoe vertel je ze dat het tijd is om te gaan? Omdat ik thuis geen oog meer dicht deed door alle stress besloot ik een hotel te nemen. Om de kunst af te kijken natuurlijk, maar ook om eens flink uit te rusten. Je moet namelijk heel goed uitgeslapen zijn om met logeren je geld te verdienen.

Een Reactie op “Gaap

  1. You are so awesome! I don’t believe I’ve truly read through
    anything like this before. So nice to find someone with a few unique thoughts on
    this issue. Really.. thank you for starting this up.
    This web site is something that is required on the web, someone with some originality!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s