Gratis

Je hebt natuurlijk  weer veel te veel geld uitgegeven voor en tijdens de feestdagen. Dat is fijn voor de Leidse winkels en horeca maar nu is het dus wel crisis in je portemonnee.  Misschien ben je zelfs al een beetje depressief omdat je je het vooLOSrlopig niet kunt permitteren om uit te gaan? Dat is niet nodig!  Ik heb een aantal fijne crisistips voor je. Er zijn gewoon hele coole uitjes die zo goed als niets kosten. Jouw LOS columnist helpt je de winter door met gratis tips!

In de Leidse platenzaken worden bijvoorbeeld regelmatig instore concerten georganiseerd. Dat zijn gratis optredens van artiesten in de winkel. Zelf heb ik zo al een paar leuke optredens tussen de cd rekken in Velvet  gezien. De platenzaak hoopt natuurlijk dat je na afloop van de livemuziek een cd van de artiest koopt maar dat is dus helemaal niet verplicht! Oh ja, een flesje bier is maar een euro.

Ook leuk is een bezoekje aan het LUMC. In het ziekenhuis is een galerie waar hele verrassende moderne kunst te zien is. Het is laagdrempelig en er word niet van je verwacht dat je iets van beelden en schilderijen begrijpt.  In de ontvangsthal van het LUMC kan je lekker zitten. Meestal  liggen er wel wat tijdschriften die je vast nog niet gelezen hebt. Misschien raak je er nog aan de praat met iemand die ook van gratis uitjes houdt.  De automaat koffie die je er kunt kopen is niet lekker, ik raad je dus aan zelf een thermoskan mee te nemen.

Verder  zijn er in Leiden tal van organisaties zo trots op hun gebouw dat ze je er graag een rondleiding in geven. Je kunt er dus gewoon om vragen.  Zelf ben ik laatst op die manier  in het imposante ROC gebouw aan de Lammenschans geweest. Erg leerzaam en het uitzicht van de bovenste verdieping is onbetaalbaar. Het was gewoon een leuke gratis middag en de vers gezette koffie was heerlijk. Misschien laat jij je liever laat rondleiden door de moskee aan de Willem de Zwijgerlaan of het gebouw van de Leidse Vrijmetselarij? Dat kan. Bel ze gewoon op, nodig jezelf en je vrienden uit, en maak er een gezellig gratis uitje van.

Maar je hoeft heus niet altijd de deur uit om het naar je zin te hebben.  Gelukkig ligt er elke maand een nieuwe LOS magazine in de betere winkel en horecazaak die je mee naar huis kunt nemen. Maar dat wist je natuurlijk al, want je bladert nu in ons mooie magazine. Gratis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s