LOS column Mei

Stiekem

Ik ben iemand die altijd gekke gezichten moet trekken op het moment dat er gefotografeerd of gefilmd wordt. Als ik zie dat er ergens een camera tevoorschijn gehaald wordt spring ik er spontaan voor, het is mijn tweede natuur. Zelfs de beveiligingscamera’s in het centraal station hebben een sterke aantrekkingskracht op mij. Een bezoekje aan het station is voor mij pas compleet als ik weer een maffe act voor die herkenbare treingele camera’s gedaan heb. Ik voer die shows trouwens ook op om de mensen van de beveiliging die ons in de gaten houden eens te verwennen. Want door hun stiekeme toezicht voel ik me veilig genoeg om lekker gek te doen.

Omdat mijn optredens behoorlijk cool zijn verwachtte ik eigenlijk elk moment een uitnodiging om op het personeelsuitje van de beveiliging mijn acts te komen doen. Ook checkte ik continue of iemand  al stiekem een hilarische opname van mij op Youtube had gezet. Maar er gebeurt nu al zo lang niets dat ik het eigenlijk behoorlijk verdacht begin te vinden. Zo langzamerhand vraag ik me af of er überhaupt wel iemand kijkt naar de beveiligingsbeelden van het centraal station.

De burgemeester van Leiden had eerder dit jaar nogal bot aan kritische vragenstellers laten weten dat het camerabeleid pas aan het einde van het jaar geëvalueerd wordt. Waarom moeten de resultaten zolang geheim blijven? Misschien zijn de camera’s wel nep en worden er stiekem dus helemaal geen opnames gemaakt op het station! Dan voer ik dus al maanden een freakshow op voor niets of niemand. En, minstens net zo erg: het veilige gevoel dat we van de camera’s kregen was niet terecht. Schijnveilig is een woord dat beter past.

Daarom sluit ik me toch nog aan bij die moedige vragenstellers die wilden weten of het camera toezicht op het station effectief is. Ik wil namelijk ook graag weten of mijn optredens voor die camera’s effect hadden. Ik kan gewoon niet tot het einde van het jaar wachten om te horen of ik talent heb. Waarschijnlijk heb ik een hele schare stiekeme fans in de controlekamer van de beveiliging. Als dat zo is wil ik ze vragen om mij dat subtiel te laten weten. Want natuurlijk begrijp ik dat het eigenlijk niet mag en weet ik dat de veiligheid op het station niet in gevaar mag komen. Maar het is toch niet  teveel gevraagd om applaus uit de NS speakers te laten klinken nadat  ik een maffe act heb uitgevoerd? Dat zou stiekem heel veel voor me betekenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s