Soep

LOS column Ik ben bang dat dit jaar alles in de soep loopt tijdens de feestmaand december. Die nare zwarte pieten discussie heeft mijn familie tot op het bot verdeeld en door wat lullige misverstanden over geld lenen kan ik ook al niet bij mijn vrienden terecht. En dit allemaal na een zouteloos soep-jaar in Leiden waarin alles óf misliep, óf helemaal niet doorging.

Doordat de aanleg van de oostelijke ringweg om Leiden bijvoorbeeld weer is uitgesteld blijft het verkeer rond onze stad in de soep lopen. Het is jammer dat de beleidmakers last van asfaltangst hebben en niet flink durven door te pakken. Misschien helpt het als de catering in het stadhuis voortaan flink wat hete pepers gebruikt voor pittige soep met ballen, dan komt er hopelijk wat meer vaart in de besluitvorming.

Het schoot verder ook al niet op. Want door talloze ontruimingen door technische problemen bij het ROC in het Levelgebouw en de smakeloze grap van een schooldreiger was het studiejaar ook al niet veel soeps. Verder is er nog steeds niet met de verbouwing van de Meelfabriek begonnen en blijft men ruzie maken over hoe het nu verder moet met de Breestraat. Ondertussen is men in het stadhuis tussen de soep en het diner nog wel eens een miljoen kwijt of smijt men met Nuongelden in het rond, en dat lijkt me ook geen aanleiding voor een vreedzaam kerstbuffet.

Natuurlijk werd ook dit jaar de vergunning voor de ijsbaan op de Nieuwe Rijn weer niet op tijd geregeld. Voer dus voor de tegenstanders om dit jaarlijkse winterfeestje juridisch in de soep te laten lopen. Gelukkig is besloten dat de ijsbaan er weer gewoon komt maar ik weet niet of er heen durf te gaan met Kerstmis. Ik ben veel te bang om in een gehaktballengevecht terecht te komen tussen voor en tegenstanders. Ik laat de koek en zopie wel aan mij voorbij gaan. Waarschijnlijk wordt het een laf bouillonnetje tijdens een eenzaam potje schaak.

Ik wil gewoon een vredige kerst dit jaar. Dus voor mij geen politiek correcte discussies met familie over de etnische achtergrond van Jozef en Maria. Ook geen banale ruzie over geld of een dispuut over de lokale politiek met vrienden deze kerst. Nee, ik blijf lekker in mijn eentje thuis dit jaar. Ik kan me dan zonder gedoe lekker ontspannen omdat ik dan tenminste zeker weet dat de soep niet zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s