Singelselfie

logo
Ik bruis van de nieuwe energie, ik weet gewoon van gekkigheid niet wat ik er mee moet doen. Dat komt omdat op veel plekken in de stad keihard wordt gewerkt om Leiden nog aantrekkelijker te maken en dat inspireert me enorm. Ga maar eens na: Het Aalmarktproject schiet lekker op, het wegennet in de binnenstad wordt verbeterd en het nieuwe muziekcentrum Gebr. De Nobel is bijna af. Ik krijg er gewoon ook kneiterveel zin van om zelf iets te ondernemen.

Overal in de stad wordt dus actie ondernomen, alleen langs de singels is het rustig. Te rustig, naar mijn zin. Elke dag loop ik langs het water rond de binnenstad om te kijken of er al begonnen is aan het ons beloofde Singelpark. Maar op een met veel bombarie geplante boom in het Huigpark na (die inmiddels al weer dood is), gebeurt er niets. Hier word ik dus een beetje moe van en dat wil ik juist niet.
Burgemeester en wethouders buitelden lyrisch over elkaar heen om dit Singelparkplan te bejubelen. Het langste stadspark van Europa! Unieke locaties zoals de Sterrenwacht, het Plantsoen, de Meelfabriek en de Hortus zouden met elkaar verbonden worden en zo een prachtige wandelroute vormen. Gillend enthousiast waren ze. En zo leuk dat dit idee bij de burgers vandaan kwam! Dus waarom duurt het zo lang? Geeft de gemeente het volk een aai over de bol voor het leuke idee en neemt dan rustig de tijd? Ik wil die nieuwe energie, die rijkelijk door de stad en vooral ook door mijn lijf stroomt niet zomaar laten inzakken. We moeten iets doen! Ik stel een burgerinitiatief 2.0 voor.

Ik organiseer een ‘doe- het- zelf Singelpark evenement’ via Facebook, zeg maar een Singelselfie. Vanwege de ongetwijfeld massale opkomst ontstaan er vanzelf gebaande paden door het gras langs de singels. Een participatiemars! Op de plekken waar we het water moeten oversteken en nog geen brug is bouwen we die of we scheppen een mooie dam. Ik roep iedereen daarom op scheppen, touwen en planken hout mee te nemen om deze barrières op een creatieve manier te slechten. Het is toch heerlijk om onze overtollige energie in dit extreme burgerinitiatief te stoppen? Maar bovenal kunnen we zo laten zien dat er geen politici voor nodig zijn om bruggen te bouwen en iets voor elkaar te krijgen. Natuurlijk houden we na afloop een zomerse singelparty. Houd dus uw Facebook in de gaten en verzamel alvast bouwmaterialen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s