Torenhoog

The sky is the limit. Maar wie hoog spel speelt, kan diep vallen. Nu het ROC bij de Lammenschansweg op een haar na failliet is en er in hetzelfde gebied gesteggeld wordt over de bouw van een woontoren is het voor mij volkomen duidelijk: er zijn bad vibes aan het Betáplein. We weten nog niet wat er met het megalomane ROC gebouw gaat gebeuren en waar de leerlingen straks hun lessen moeten volgen. Ook is nog niet duidelijk hoe hoog de te bouwen Greentower wordt. Maar wat ik wel weet is dat hogere machten beledigd zijn door de tomeloze vastgoedambities in de Lammenschansdriehoek. Het financiële bubbelspook waart er rond en de sfeer is er niet te harden.

De architectonische verhoudingen zijn totaal zoek achter het station Lammenschans en ongeveer hetzelfde geldt voor de emoties van alle betrokkenen. Ga maar eens na: boze buurtbewoners maken ruzie met ondernemers en nerveuze scholieren staan lijnrecht tegenover verbeten vastgoedinvesteerders. Dit kan zo niet langer. Hier is een helende actie nodig om alles weer in balans te krijgen. Gelukkig is spiritualiteit tegenwoordig hartstikke cool dus laat mij maar schuiven in mijn stoere toga.

Om de zegen van hogere machten af te dwingen en dichter tot elkaar te komen organiseer ik een fijn zweverig evenement. Ik zal deze seance, waarin we alle mixed emotions aanpakken, als hogepriester leiden. Reken maar dat alle hipsters en softies van Leiden hier op afkomen, het wordt een groot feest. De vastgoedjongens zullen theedrinken en belllydancen met boze buurtbewoners en gefrustreerde investeerders laat ik hand in hand over gloeiende kolen lopen met angstige docenten. Door het leggen van tarotkaarten bepalen we gezamenlijk met de geestelijke wereld de hoogte van de te bouwen woontoren de Greentower.

Het hoogtepunt van het evenement is dat we, nadat we massaal het gebied hebben ingestraald met positieve energie, versmelten in een enorme groupshug. Er wordt dan tenslotte door de leerlingen van het ROC nog spiritueel geld gecollecteerd voor behoudt van onderwijs in het imposante gebouw. Iedereen is dan inmiddels zo week en mindful dat we gemakkelijk het pand van de opbrengst kunnen kopen en er nog iets overschiet voor de sympathieke organisator van het evenement.

Eigenlijk is niets zo inspirerend als met elkaar aan de grond zitten! Nu hebben we de unieke kans om dichter tot elkaar te komen en de positieve energie weer te laten stromen. Dankzij deze unieke spirituele ervaring kan de ambitie weer opnieuw oplaaien en zullen onze successen tot grote hoogte stijgen: The only way is up!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s