Geen kunst

Ik vind de kunstroute altijd ontzettend inspirerend. Elk jaar hoop ik er weer nieuwe artistieke talenten te scouten want investeren in kunst is veruit de beste manier om waanzinnig veel geld te verdienen in korte tijd. Daarom ga ik ook dit jaar op zoek naar de nieuwe Rembrandt van Rijn of Casper Faassen. Kunstroute Leiden is een ontdekkingstocht langs werken en werkplekken van meer dan 150 deelnemers op 85 locaties. Het is de grootste kunstroute van Nederland! Grote kans dus dat ik op een supertalent stuit die zich door mij voor een paar tientjes laat inpalmen. Als ik me maar niet, zoals elk jaar, laat afleiden door allerlei emotionele randzaken. Want van emoties raak je eerder aan de bedelstaf dan dat je er rijk van wordt, elke zakenman weet dat.

Waar ik allemaal op let tijdens mijn strooptocht naar talentvolle, financieel hopeloos naïeve, kunstenaars? Allereerst moeten de werken die ze maken origineel zijn. Volgens mij is maatschappijkritische kunst is in ieder geval weer helemaal terug en dan het liefst gemaakt van bizar materiaal. Dit jaar hoop ik daarom bijvoorbeeld op collages van dood ongedierte (het liefst meeuwen) of een serie spannende beelden gemaakt van oud ijzer in symbiose met chemisch afval. Verder voorspel ik dat er, in de slipstream van het succes van de wereldberoemde Bansky ontroerende graffiti te koop word aangeboden. Uiteraard vers uit de Leidse gevels gehakt.

Als ik er vroeg bij ben valt er misschien nog wat te ritselen voor een prikkie. Natuurlijk let ik er ook op of de kunstenaar een beetje sexy is. Zou hij of zij het goed op tv doen? Dat lijkt oppervlakkig maar het helpt enorm mee om de, door mij aangeschafte, artistieke zooi razendsnel door te verkopen.

Dit jaar moet alleen mijn zakelijk instinct wel goed uit de verf komen tijdens de kunstroute . Deze keer laat ik me niet inpakken door verassende gesprekken met bevlogen types en hun bijzondere werken. Nee. Het mag gewoon niet al te gezellig worden aan de Haagweg vier, de Kaasmarktschool en al de galerieën die ik afga in de binnenstad. Ik wil niet thuiskomen met allerlei artistieke troep waar ik spontaan verliefd op werd terwijl ik mijn snode financiële plannetjes helemaal vergat. Dit jaar ga ik voor het grote geld. En of ik er nu in slaag of niet het wordt zeker heel inspirerend. Waar het me toe inspireert? In ieder geval om volgend jaar weer vol goede moed en wilde ideeën naar de kunstroute te gaan. Want mijn ambitie opgeven om van andermans artisticiteit rijk te worden is geen kunst

Een Reactie op “Geen kunst

  1. Das geen kunst mn beste;-)

    Ik kon t echter niet laten je te attenderen op een verdwaalde e

    “…Het mag gewoon niet al te gezellige worden aan de Haagweg vier…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s