Dirty Valentijn

Valentijnsdag is veruit de spannendste dag van het jaar. Elk jaar kijk ik weer reikhalzend uit naar de anonieme liefdesbetuigingen waarmee ik steevast overspoeld wordt. Via de post en het internet komt er een waar clusterbombardement van verlangen binnen, maar ook duiken er op de gekste plekken pikante liefdesbriefjes, ballonnen en cryptische radioboodschappen op. Heel vleiend! Om mijn vriendin, met wie ik al lang samen ben, niet jaloers te maken zorg ik er voor dat zij er niets van merkt. Dat kost best veel moeite, maar zelfs die inspanning geeft meerwaarde aan Valentijnsdag.

Dit jaar wilde ik nou eindelijk wel eens weten wie er in het geniep zo gek op mij is. Ik ging in het geheim op onderzoek uit. Waar moest ik beginnen? Ik besloot, als liefhebber van de darkside, ondergronds te gaan. Ondergronds gaan in Leiden is superleuk. Op zoek naar aanwijzingen postte ik in  tunnels en parkeergarages en ik pluisde de ondergrondse afvalcontainers uit. Het is een donkere en ruige wereld, je moet er tegen kunnen. Ik kwam mij daar een hoop coole shit en goed bewaarde geheimen tegen in de riolen en kruipruimtes van onze stad.

In ondergronds Leiden valt onwijs veel te genieten als je van een beetje dirty houdt, maar eigenlijk is er nog zoveel meer romantiek mogelijk. Een roze metrostelsel bijvoorbeeld om snel bij je date te kunnen zijn. En sfeervolle liefdesgrotten waar je stiekem je Valentijn kunt ontmoeten. Door te fantaseren over een stiekeme parallelle ondergrondse wereld vol passie vergat ik bijna de missie om mijn geheime aanbidster te vinden. Want van Cupido of zijn pijl en boog had ik nog steeds geen spoor.

Ik wilde thuis even wat googlen over lokale onderaardse gewelven toen ik mijn vriendin betrapte op het in elkaar vouwen van een enorme valentijnskaart. Snel probeerde ze het kunstwerk weg te moffelen, maar ik was haar voor. Ik griste het ding uit haar handen. Ik was ervan overtuigd dat het een liefdesuiting voor iemand anders was. Snel las ik de inhoud van de kaart en zag meteen dat hij voor mij bedoeld was. Ik heb helemaal geen geheime aanbidsters. Het was al die tijd mijn eigen lieve vriendin geweest die mij anoniem adoreerde. Wat gênant! ik  kreeg er een rode kop van. Ik kon wel onder de grond kruipen van schaamte. En daar zou ik dan tot ver na Valentijnsdag willen blijven.

 

Een Reactie op “Dirty Valentijn

  1. Het was leuk!

    Groetjes uit Mexico en veel succes! 👍😊

    Esther

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s